Gratineret kartoffelmos med oksekød og champignone

Ingredienser

  • 750 g Skrællekartofler
  • 1 stk Løg
  • 1 fed Hvidløg
  • 1 spsk Olivenolie
  • 500 g Hakket oksekød
  • 125 g Champignoner
  • 1 tsk Provencekrydderi
  • 125 g Optøede ærter
  • 2 spsk Tomatpuré
  • 5 spsk Mælk
  • 1 tsk Salt
  • Peber
  • 75 g Cheddarost
  • Tilbehør
  • Grøn salat

Fremgangsmåde

Skær kartoflerne i tern, og kog dem møre i usaltet vand. Hak løg og hvidløg. Svits dem i olie. Tilsæt oksekød, og svits med i 5 min. Skiv og tilsæt champignonerne sammen med krydderi, ærter og tomatpuré. Lad det simre i 5-8 min. Hæld vandet fra kartoflerne. Pisk dem med en mikser, og pisk varm mælk, salt og peber i. Kom det halve af kødblandingen i et ovnfast fad, og læg halvdelen af kartoffelmosen over. Kom resten af først kødet og så kartoffelmosen over. Riv osten groft over retten. Stil midt i forvarmet ovn på 200 grader i 15 min.

Billeder