Tikka Masala

Ingredienser

  • 1 rød chili
  • 3-4 fed hvidløg
  • 50 g ingefær
  • Olie
  • 1 tsk paprika
  • 2-3 spk. garam masala
  • 1 dåse tomatpure
  • 10 stilke koriander
  • 1400 g kylling skæres i 2,5 cm stykker
  • 2-3 små løg
  • 1 rød peber
  • 1 grøn peber
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk knust koriander
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1200 g flåede tomater
  • 300 ml youghurt naturel
  • 200 ml madlavningsfløde

Fremgangsmåde

Hak chili, hvidløg og ingefær fint og bland det med olien. Tilsæt paprika, garam masala, stilkene fra den friske koriander og tomatpure og bland det godt sammen til en pasta. Tilsæt kyllingen og lad den marinere, helst op

til 1 døgn.

Sauter løg, pebre og de øvrige krydderier i en sauterpande ved medium varme i ca. 10 minutter. Tilsæt de flåede tomater og youghurten og rør rundt. Tilsæt den marinerede kylling og lad det simre i 15-20 minutter, til kyllingen er færdig. Lige før retten tages af blusset, tilsæt madlavningsfløden og de friske korianderblade.

Server med ris og salat.