Norsk Strøsselkage

Ingredienser

  • 225 g mel
  • 100 g sukker
  • 3 tsk bagepulver
  • 1 stort æg
  • 150 g smør eller margarine
  • Fyld:
  • 100 g smør eller margarine
  • 3 dl havregryn
  • 200 g sukker
  • Solbærmarmelade (jordbær, hindbær, rabarer eller hvad der foretrækkes)
  • Evt. hakkede nødder eller mandler

Fremgangsmåde

Mel blandes med sukker, bagepulver og æg.

Heri hakkes smørret og dejen æltes sammen.

Rulles ud eller trykkes som en bund med fingrene i en lille bradepande ca. 20x30 cm smurt med margarine/mel eller bagepapir.

Fyld:

Smør et lag marmelade ud over kagen – ca. en 5-7 mm.

Smelt smørret og bland det med havregryn og sukker og fordel smuldredejen over kagen.

Drys evt. med hakkede nødder eller mandler hvis det skal være lidt luksus.

Bages i ovnen på nederste rille ved 225 gr. I ca. 20 min.

Hvis man vil lave en hel bradepande skal opskriften fordobles.