Limetærte fra New York

Ingredienser

  • 200 g Digestive kiks
  • 75 g smør eller margarine
  • 1 spsk. rørsukker
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • Fyld:
  • 4 æggeblommer
  • 4 æggehvider
  • 1 dl sukker
  • 1/2 - 3/4 dl saft af limefrugter (2-3 stk)
  • 1/2 dl sukker
  • Pynt:
  • 2 dl piskefløde
  • strimlet skal af 1-2 limefrugter

Fremgangsmåde

Sæt ovnen på 175°C. Klip et stykke bagepapir til, så det passer til bunden af en rund 24 cm. springform.

Knus digestive kiksene i hånden eller i en køkkenmaskine. Smelt smørret og bland det med rørsukker og kardemomme og rør det sammen med de knuste kiks.

Tryk smuldredejen ud i formen og forbag trætebunden på den nederste ovnrist i ca. 10 min. Lad den køle af.

Riv og pres limefrugterne. Pisk æggeblommer, sukker og limesaft i en skål. Sæt skålen i vandbad. Vandet skal næsten koge, mens massen piskes til en fed creme.

Rør den revne limeskal i cremen. Pisk æggehvider og sukker stive. Vend æggehvidemassen i cremen.

Fordel limefyldet på tærtebunden og bag tærten midt i ovnen i ca. 15 min. Lad den køle af.

Lad limetærten stå i fryseren i ca. 2 timer. Tag tærten ud af fryseren ca. 20 min før servering og stil den i køleskabet. Pisk fløden til pynten og fordel flødeskummet over tærten. Drys limeskal på.

Tag tærten ud af formen og server den.