Pølsebrød

Ingredienser

  • 2 dl mælk
  • 25g gær
  • 1 tsk salt
  • Et nip sukker
  • 1 æg
  • 2 spsk olie
  • 1 dl rugmel
  • 4-5 dl hvedemel

Fremgangsmåde

Mælk, olie, salt, sukker, æg og gær blandes godt sammen.

Tilsæt rugmelen, og begynd at ælte dejen sammen mens hvedemelen tilsættes lidt efter lidt. Dejen skal være lind.

Lad dejen hæve i en skål i ca. 30 minutter.

Slå dejem med og del den i fire. Hvert af de fire stykker rulles til en pølse der deles i fire pølsebrød.

Brødene ligges i en bradepande, med en afstand der er lidt mindre en bredden af brødene.

Lad dem igen hæve 30 minutter, til de er "hævet sammen".

Bag dem ved 200 grader i ca. 15 minutter.