Lammeculotte:
Tænd ovnen på 180° (varmluft).
Rids fedtet i culotte og læg den i en lille bradepande eller ildfast fad. Hæld en dl eller to i bunden, og gnid culotten med olie og citronsaft, efterfulgt af krydderierne.
Stil culotten i den varmeovn, og steg den i ca. 30 minutter. Der kan med fordel bruges et stegetermometer, og steges til en kernetemperatur på 65 grader, hvilket gerne skulle være rosa.
Når stegen er færdig, hvile den 10-15 minutter under sølvpapir.
Jordskoksalaten:
Mens culotten er i ovnen, og der massere af tid til at lave salaten.
Rucolaen skyldes, jordskokkerne renses grundigt. Det er ikke nødvendigt at skrælle dem, men man kan hvis man ikke synes om skrællen, eller hvis de ikke er så pæne.
Hasselnødder ristes hurtigt af på en varm pande.
Jordskokkerne skæres i skiver på ca. en halv centimeter. Skru ned for blusset, tilsæt olivenolie til hasselnødderne og rist jordskokkerne heri. Hvor længe de skal have bestemmer man selv. Jeg synes de skal være varme, men stadig sprøde, andre synes de skal være bløde.
Når de har nået den rette konsistens, helst lige før, tilsættes lidt citronsaft der skal koge ind. Smag til med salt og peber.
Jordskokker og rucola blandes, og fordeles på tallerkner sammen med kødet. Dette skal ske i sidst øjeblik, da rucolaen ellers nemt falder helt sammen.