Jordbær/rabarber marmelade

Ingredienser

  • ½-1 dl vand
  • 600 gram frosne rabarber
  • 400 gram frosne jordbær
  • 1 vaniliestang
  • 400 g sukker
  • 2 tsk Melatin (konserveringsmiddel)

Fremgangsmåde

Bær og vand kommes i en gryde. Vaniliestangen flækkes og kornene skrabes ud, det hele tilsættes gryden.

Bringes i kog ved meget svag varme, og koger ca. 25 minutter under låg. Hvis der bruges friske bær er det ikke nødvendigt med vand. Jeg synes bare det er nemmere at undgå at de frosne bær brænder på, hvis der tilsættes vand.

Tilsæt sukkeret og kog videre ca. 15 minutter, her må temperaturen gerne være lidt højere. Marmeladen skal koges indtil rabarberne midster deres struktur og bliver til tråde.

Bland 2 tsk Melatin med 2 spsk sukker, og rør det ud i marmeladen, kog et par minutter.

Marmeladen hældes på Atamonskyllede glas, og lukkes med det samme.