Fastelavnsboller med svesker

Ingredienser

  • Boller:
  • 2 dl lunken mælk
  • 50 gram gær
  • 175 gram smør
  • 500 gram mel
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk hjemmelavet vanillesukker, ellers bare almindelig sukker
  • 1 æg (eller tre past. æggeblommer)
  • Sveskemos:
  • 4 dl svesker
  • 2 spsk hjemmelavet vanillesukker
  • 2 dl vand

Fremgangsmåde

Gæren udrøres i mælken og smørret smuldres i melet. Mælken med gær samt de øvrige ingredienser blandes i dejen, der æltes godt. Stilles til hævning i 40 minutter.

Imens laves sveskemosen, svesker, vand og sukker koges sammen til mos, og stilles til afkøling.

Dejen slås ned, rulles ud og skæres i stykker på ca. 10 x 10 centimer.

På hver firkant lægges en klat sveskemos, og de fire hjørner foldes sammen. Sørg for at de lukker godt sammen, og stil bollerne på en plade med lukningen ned af.

Lad dem hæve i 10 minutter, og bag dem ved 200 grader i 15-20 minutter. (185 grader ved varmluft)