Fastelavnsboller med creme

Ingredienser

  • Boller:
  • 2 dl lunken mælk
  • 50 gram gær
  • 175 gram smør
  • 500 gram mel
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk hjemmelavet vanillesukker, ellers bare almindelig sukker
  • 1 æg (eller tre past. æggeblommer)
  • Creme:
  • 4 æggeblommer
  • 4 spsk hjemmelavet vanillesukker (eller 4 spsk sukker og 2 tsk vanillesukker)
  • 4 dl mælk
  • 1-2 spsk maizena

Fremgangsmåde

Gæren udrøres i mælken og smørret smuldres i melet. Mælken med gær samt de øvrige ingredienser blandes i dejen, der æltes godt. Stilles til hævning i 40 minutter.

Imens laves cremen. Æggeblommer og sukker røres godt sammen i en gryder. Tilsæt mælk og maizena, og kog det op under konstant omrøring.

Cremen skal være ret tyk, nærmest som mayonnaise. Stilles til afkøling.

Dejen slås ned, rulles ud og skæres i stykker på ca. 10 x 10 centimer.

På hver firkant lægges en klat creme, og de fire hjørner foldes sammen. Sørg for at de lukker godt sammen, og stil bollerne på en plade med lukningen ned af.

Lad dem hæve i 10 minutter, og bag dem ved 200 grader i 15-20 minutter. (185 grader ved varmluft)