Hindbærflødeboller

Ingredienser

  • Hindbærskum:
  • 3 dl hindbær
  • 3 dl vand
  • ½ vanillestangen
  • 300 gram sukker
  • 3 bæger pasteuriserede æggehvider (150g)
  • Bunde:
  • 100 gram smør
  • 3 dl mel
  • 3/4 dl sukker
  • Overtræk:
  • 200g mørk chokolade

Fremgangsmåde

Mel og smør smuldres sammen, hvorefter sukkeret tilsættes og æltes sammen. Dejen rulles ud, stikkes ud med udstikkerring eller et glas, og bages ved 200 grader i 10 minutter.

Hindbær, vand og vanillestangen koges i 10 minutter, hvorefter saften sies og koges ned til ca. 1 dl.

Når hindbærsaften er reduceret til 1 dl tilsættes 300 gram sukker, som derefter koges ind. Det skal koges ca. 3 minutter indtil alt sukkeret er opløst, og det begynder at tykne. Det skal koges til lige inden det begynder at brune.

Æggehviderne piskes stive. Under fortsat piskning hældes hindbærsiruppen langsomt i æggehviderne, og der pisken i 15 minutter. Efter et par minutter begynder skummen at blive stiv, men fortsæt med at pise, for at opnå det bedste resultat.

Skummen kommes på en sprøjtepose og sprøjtes på bundene. Flødebollerne bages ved 180 grader i 5 minutter.

Når de er kølet helt ned smeltes chokoladen, som flødebollerne derefter pensles med.