Lagkagecreme

Ingredienser

  • ½ liter sødmælk
  • 1 vanille stang
  • 1 spks maizena
  • 4-5 æggeblommer (afhængigt af størrelse)
  • 100 g sukker
  • 2,5 dl fløde
  • Korn fra en vanille stang
  • 2 spsk flormelis

Fremgangsmåde

Vanille stangen flækkes og kornene skrabes ud, blandes med mælken og varmes roligt op til kogepunktet. Husk at røre jævnligt.

Sukker, maizena og æggeblommer piskes grundigt sammen.

Under stadig piskning hældes den varme mælk langsom i æggemassen. Når det hele er blandet hældes det tilbage i gryden, og bringes til kogepunktet igen. Lad det småkoge til den ønskede konsistens, mens der piske hele tiden.

Hæld cremen i en bøtte og lad den køle af i køleskabet, hvor man gerne må røre i den et par gange.

Når cremen er kold piskes fløden med flormelis og vanille til en meget let flødeskum. Bland 1-2 spsk creme i, og pisk til den ønskede konsistens.

Billeder