Fugtig chokoladekage

Ingredienser

  • 100 g mørk chokolade min 55%
  • 100 gr smør
  • 150 gr fintmalede mandler
  • 175 gr sukker
  • 3 æg
  • 2½ dl sødmælk
  • 1 spsk stærk kaffe
  • 1 spsk honning
  • smør til formen

Fremgangsmåde

Smør en springform - ca. 26 Ø.

Smelt smør og chokolade sammen i en gryde over svag varme. Rør mælk og honning i.

Rør æggeblommer, mandler, kaffe og ½ delen af sukkeret. Tilsæt evt revet skal af 1 appelsin hvis du vil have orangesmag.

Pisk æggehviderne stive og tilsæt gradvis resten af sukkere. Vend dem forsigtigt i i chokoladeblandingen.

Hæld chokolademassen i springformen, og bag kagen 30-40 min ved alm ovnvarme ved 180 gr.

(kagen vil være let svampet indeni).

Billeder