Chokoladefondant

Ingredienser

  • 150 gram sukker
  • 150 gram chokolade
  • 150 gram smør
  • 125 gram mel
  • 3 æg
  • 4 æggeblommer
  • Kakao og smør
  • Is

Fremgangsmåde

Chokolade og smør smeltes i en gryde eller i en skål over vandbad.

Imens piskes sukker, æggeblommer og de hele æg sammen til en luftigt masse. Si melet i sukker/æggeblandingen, og vend den godt ind i massen.

Når chokoladen og smørret er smeltet blandes et par spiseskefulde af æggemassen i, hvorefter chokolademassen blandes i resten af æggemassen, og blandes godt.

Massen hældes nu på fire forme, som er godt smurt, og stilles i køleskabet i mindst to timer.

Herefter bages de i 10-15 minutter ved 200 grader. Det kræver nok lige lidt øvelse for at finde den helt rigtige tid for en given ovn. Fondanterne skal bages lige netop så meget at de kan komme ud af formen uden at tage skade, men skal stadig være bløde - næsten flydende - inden i.

Billeder