Albondigas

Ingredienser

  • 225g hakket oksekød
  • 4 forårsløg, tyndt skåret
  • 2 fed hvidløg, fint hakket
  • 2 spiseskefulde revet parmesan
  • 2 teskefulde timian
  • 1 spiseskefuld olivenolie
  • 3 tomater, hakket
  • 2 spiseskefulde rød eller tør hvid vin
  • 2 teskefulde frisk hakket rosmarin
  • 1 knivspids sukker
  • Salt og frisk kværnet peber
  • Frisk timian til pynt

Fremgangsmåde

Kom det hakkede kød i en skål. Tilsæt de tyndt skårne forårsløg, hvidløg, parmesan og timian og godt med salt og peber. Bland det godt og lav 12 små kugler af blandingen.

Varm olivenolien på en pande og steg kødbollerne i ca. 5 min. og vend dem så de bliver brune på alle sider. Tilsæt de hakkede tomater, vinen, rosmarin og sukker og smag til med salt og friskkværnet peber. Kom låg på og kog ved svag varme i ca. 15 min. indtil tomaterne er blevet til en blød masse og kødbollerne er kogt færdige. Serveres varmt og pynt med timian.

Billeder