Beouf Bourguignon (red wine beefstew)

Ingredienser

  • 2 kg kalvebov eller kalveklump
  • 6 tykke skiver saltet flæsk
  • Ca 125 gr smør
  • 10 skalotteløg
  • 3-5 fed hvidløg
  • 175 gr. hvedemel
  • 1 fl rødvin ( God Bourgogne )
  • 1 l hønsebouillonterning (knorr)
  • 5 laurbærblade
  • 5 kviste frisk timian
  • 1 ds spsk koncentreret tomatpure
  • Salt og peber
  • 500 gr små champignoner
  • 400 gr skalotteløg
  • 5 spsk hakket persille

Fremgangsmåde

Skær kødet i terninger ca. 3 x 3 cm. og flæsket i meget små terninger.

Varm en gryde op ( helst en jerngryde ) og brun flæsketerningerne heri og tag dem op.

Brun kødet og tag det op.

Kom evt. lidt smør i gryden, hvis der ikke er fedtstof nok.

Hak løg og hvidløg og brun dem.

Læg flæsk og kød tilbage i gryden,drys melet over og rør det sammen og spæd med rødvin og bouillonen.

Tilsæt laurbærblade, timian, tomatpure, salt og peber.

Læg låg på og lad retten simre ved svag varme i ca. 1 1/2 time eller til kødet er mørt.

Tilsæt de hele skalotteløg 15 minutter før retten skal serveres og champignonerne 5 minutter før retten skal serveres.

Jævn ,hvis den er for tynd og smag til.

Serveres rygende varm og drysses med friskhakket persille lige før servering.

En god kartoffelmos eller rodfrugtmos er perfekt til retten.

Der skal naturligvis drikkes en god Bourgogne til retten.

Billeder