Raspberry white chocolate cheesecake

Ingredienser

  • Bund:
  • 15 knuste digestive
  • 100g smeltet smør
  • Hindbær sovs:
  • 300g frosne hindbær
  • 2 spsk sukker
  • 2 tsk majsstivelse
  • 125 ml vand
  • Fyld:
  • 200g hvid chokolade
  • 60 ml mælk
  • 60 ml fløde
  • 600g neutral flødeost
  • 120g sukker
  • 3 æg (stuetemperatur)
  • 1 tsk vanilje ekstrakt

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175C.

Bund:

Dæk bunden af en spingform, ca. 20 cm. Knus kiksene og bland det med det smeltede smør.

Fordel det i springformen, og tryk det godt sammen til en jævn bund.

Hindbær sovs:

Alle ingredienser til hindbær sovs blandes i en lille gryde, bringes i kog og koger 5-10 til konsistensen er blevet tilpas tyk.

Hæld sovsen gennem en sigte, for at fjerne alle sten.

Fyld:

En metal eller glas skyld sættes over en gryde med let kogende vand. Smelt chokolade sammen med mælk og fløde i skålen.

I en stor skål blandes ost og sukker til en glat masse. Herefter tilsættes et æg af gangen, mens der piskes.

Bland vaniljeessensen og chokolademassen sammen med ostemassen.

Kagen:

Hæld halvdelen af oste-chokolademassen i formen. Hæld 3-5 spiseskefulde hindbærsovs ud over, og herefter resten af oste-chokolademassen.

Fordel nu et par spiseskefulde hindbærsovs på toppen, og lav mønstre med spidsen af en kniv.

Bag kagen i ca. en time, indtil fyldet er helt stivnet. Lad den står i hvert fald 6 time i køleskab før den serveres.

Server den sammen med resten af hindbærsovsen.

Billeder