Hurtig rugbrød

Ingredienser

  • 500 g rugmel
  • 350 g fuldkornsrugmel
  • 150 g knækkede rugkerner
  • 2 dl vand, ½ tsk citronsyre
  • 75 g gær
  • 4 tsk salt
  • 6 dl kærnemælk

Fremgangsmåde

De knækkede rugkerne og vandet gives et opkog, afkøles lidt hvorefter kærnemælken tilsættes.

De tørre ingredienser blandes i et fad.

Når væsken er ca 37 grader(håndvarm) opløses gæren heri, og det hele æltes sammen til en ensartet dej. Dejen skal være lidt lind(fedtet)

Dejen sættes tildækket til forhævning et lunt sted i 20 min. Boprdpladen og fingerne fugtes med koldt vand, dejen formes til en kugle, dernæst til en pølse og lægges i en smurt form. Brødet pensles med koldt vand og prikkes med en gaffel.

Efterhæver tildækket 20 min.

Sættes på ovnristen på nederste rille i en kold ovn der indstilles på 200 grader.

Bagetid: ca 1 time og 20 min