Vagtel på bagt kartoffelmos med portvinssauce

Ingredienser

  • Vagtler:
  • 2 vagtler
  • 100g champignon
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk rasp
  • 4 skiver parmaskinke
  • Bagt kartoffelmos:
  • 8 - 10 kartofler
  • 25g smør
  • Olivenolie
  • Portvinssauce:
  • 2 dl hvidvin
  • 2-3 finthakkede skalotteløg
  • 5 dl hønsefond
  • ½ dl portvin
  • 25 g smør
  • Majsstivelse

Fremgangsmåde

Vagtler:

Kødet på vagtlerne skal fjernes fra skroget. Det kan godt være lidt et projekt, men ved at skære rundt om brystbenet, er det faktisk muligt :)

Blend champignon, hvidløg og rasp.

Læg to skiver parmaskinke på et spækbræt, læg en vagtel ovenpå og fyld med champignonblanding. Luk vagtlen ved hjælp af skinken, og bind evt. en kød snor om.

Lig de to vagtler i et ovnfast fad og bag dem i ca. 20 minutter.

Bagt kartoffelmos:

Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre. Med en håndmikser moses kartoflerne, og smøret blandes i.

Smør et ovenfast fad med olivenolie, del kartoffelmosen i to, og lav to runde kartoffelkager i fadet. Bag dem i ovnen 30 - 40 minutter i en 200 grader varm ovn.

Portvinssauce:

Kog vin og løg ind til ca. en tredjedel. Tilsæt fond og portvin, og kog op. Si saucen og tilsæt smøret. Smag til og jævn.

Tidsplan:

Start med at lave kartoffelmosen og herefter vagtler. På den måde kan man starte med at bage kartoffelmosen i 20 minutter, sæt herefter vagtlerne ind i 20 minutter. Så er der masser af tid til at lave saucen :)

Servering:

På en opvarmet tallerken lægges først den ene kartoffelmoskage, herpå en vagtel. Saucen kan enten serveres ved siden af i en skål eller hældes på talerknen.