Festlig frugttærte

Ingredienser

  • Marengs:
  • 4 æggehvider
  • 300 g sukker
  • 2 tsk vanillesukker
  • 100 g finthakkede hasselnødder
  • Dej:
  • 250 g margarine
  • 200 g sukker
  • 4 æggeblommer
  • 2 dl mælk
  • 150 g mel
  • 3 tsk bagepulver
  • Fyld:
  • 4 dl piskefløde
  • 4 dl creme fraiche 38 %
  • Pynt:
  • Frugt, frisk eller fra dåse

Fremgangsmåde

Æggehvider piskes meget stive, sukker, vanillesukker og nødder vendes i.

Dejen røres og kommes i en bradepande. Marengsen smøres ud over dejen. Bages ved 200 gr ca 30 min på nederste rille.

Kagen afkøles og tages ud af formen (vendes inden den pyntes).

Fløden piskes hårdt, blandes med creme fraich og lægges på den afkølede kage.

Pyntes med frugt - husk at sætte det helt tæt.

Kan bages og pyntes dagen før.