Trifli med kogt creme

Ingredienser

  • Creme:
  • 2 æggeblommer
  • 2 tsk majsstivelse
  • 2 spsk sukker
  • 1 stang vanille
  • 2½ dl sødmælk eller fløde 13%
  • Endvidere:
  • 500 gr. frugtkompot eller henkogt frugt f.eks. rabarber blandet med jorbær/hindbær
  • 12 store makroner
  • Evt piskefløde

Fremgangsmåde

Creme:

Pisk æggeblommerne sammen med majsstivelse og vanillemarv i en lille tykbundet gryde.

Tilsæt mælk eller fløde og pisk cremen over svag varme, til den netop når kogepunktet. Hæld den straks til en skål til afkøling.

Anret frugt kompot eller henkogt frugt i lag med makroner og råcreme og server gerne koldt. Tilsæt eventuelt flødeskum på toppen

Rababerkompot med hindbær:

Kog et bundt ca. 300 gr. snittede rabarber møre sammen med 300 gr. sukker og et par skefulde vand.

Vend 200 gr. friske eller frosne hindbær eller evt. jordbær og giv dem et opkog hæld den i en skål til afkøling.