Savoysalat med vindruer

Ingredienser

  • 150 g savoykål
  • 100 g peberfrugt
  • 50 g gulerødder
  • 125 g blå vindruer
  • Marinade
  • 15 g valnøddeolie
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • Frisk timian eller 1 tsk tørret
  • Salt & peber
  • Flydende sødemiddel (ca. 5-6 dråber)

Fremgangsmåde

Snit savoykålen i mindre strimler og giv den et let opkog nogle minutter. Lad den dryppe af og køle af i et dørslag. Den skal stadig være "sprød".

Skær peberfrugten i strimler/små tern. Riv gulerødder på et groft råkosjern eller skær dem i tynde strimler. Skær druerne i halve og fjern kernerne.

Pisk olie, vineddike og evt. lidt vand sammen. Kom timian i og smag til med salt, peber og flydende sødemiddel. Vend savoykål, peberfrugt, gulerødder og druer sammen med marinaden. Stil salaten i køleskabet i ca 1 time, inden den serveres.

Server eventuelt salaten til stegt kyllingebryst.

Billeder