Bagt laks med mangochiliurter

Ingredienser

  • 450g laksefileter
  • 2 gulerødder
  • 50 g selleri
  • ½ moden mango
  • 1 frisk chili
  • citronsauce:
  • 1 dl friskpresset citronsaft
  • 1 spsk. sukker
  • 1 dl fiskefond
  • 1 håndfuld salvieblade
  • 1 håndfuld mynte
  • 100g smør
  • salt og peber
  • ris

Fremgangsmåde

Læg laksen i et smurt fad og skær 1½ cm dybe riller i hver filet.Skær selleri og gulerødder i tynde stimler og blancher dem kort i letsaltet vand. Skyl dem godt i koldt vand.Mangofrugten blendes og blandes med grøntsagerne og den hakkede chili. Krydr blandingen med salt og peber og fordel den i lakserillerne. Sættes i ovnen ved 175* i ca. 9 min.

Cironsaucen

kog citronsaft sukker og fiskefond ind ti det halve . Tilsæt finthakkede salvie og mynte og smør og blend den lige inden servering. Giv gerne en god risblanding med vilde ris til.