Andebryst med valnøddesauce

Ingredienser

  • 2 berberiandebryster
  • 2 dl ande- eller hønsebouillon
  • salt
  • peber
  • 1 kvist timian
  • 2 små skalotteløg
  • 1/2 dl portvin
  • 60 g valnøddekerner
  • 2 dl fløde
  • 20 g smør
  • 1 tsk majsstivelse

Fremgangsmåde

Tør andebrysterne godt, og rids fedtet i rudemønster. Drys med salt og peber. Brun først med fedtsiden nedad på en varm pande, vend, og brun den anden side. Dæmp varmen lidt og steg så igen med fedtsiden nedad 8 min. Vend og steg 8 min. på den anden side. Tag kødet af og hold det varmt i stanniol 10 min. Andebrysterne vil så være svagt rosa.

Imedens hakkes løgene og valnødderne, som svitses hurtigt i smørret. Tilsæt bouillon, portvin og timian og kog svagt under låg 15 min. Pisk fløde og majsstivelse sammen og pisk det i saucen. Lad den koge 5 min. Smag den til.

Skær kødet i tynde skiver lidt på skrå, og læg dem oven på saucen.