Bedstemors kringle

Ingredienser

  • 350 G, mel
  • 200 G. margarine
  • 1 dl mælk
  • 1 pk gær
  • 2 æg
  • 1 Tsk. kardemomme
  • remonde
  • 100 G. margarine
  • 1 dl sukker
  • 2 spsk. mandelessens
  • rosiner.........

Fremgangsmåde

Mælken lunes og gæren opløses der i.

Margarinen skæres i små tern - kommes i mælken sammen med æg og kardemomme, - tilsidst tilsættes melet, husk at holde noget tilbage. Æltes godt stilles til hævning et lunt sted. mens dejen hæver til dobbelt størrelse, røres remoncen sammen.

Dejen deles i to - rulles ud i to aflange stænger - remoncen fordeles på langs af dejen - rosiner fordeles ud med rund hånd.........

Siderne ligges ind over hinanden, og begge stænger ligges på pladen.

stilles igen til hævning ca 40 min.

Kringlen smøres med sammenpisket æg, (fløde kan også bruges) til sidst drysses der mandelflager på.

Bages ved 200 grader i ca. 35 minutter.

Billeder