Agurkesuppe

Ingredienser

  • 1 stor agurke (eller 2 små).
  • 4 modne tomater.
  • 1 rød peberfrugt.
  • 1 grønpeberfrugt.
  • 2 fed hvidløg.
  • 1 løg finthakkede.
  • 1 spsk. balsamico.
  • 1 spsk. citronsaft.
  • 1 liter kraftig hønsebouillon (evt. halvt grøntsagsbouillon).
  • 1 dl. hvidvin (kan undlades)
  • Salt og frisk kværnet peber.

Fremgangsmåde

Skyl og tør grøntsagerne.

Skold og flå tomaterne, hakkes fint.

Befri peberfrugerne for kerner, og hakkes fint.

Skræld agurken og riv dem på den grove side af rivejernet.

Alle grøntsagerne blandes med det finhakkede løg i en stor skål. Og bouillon og hvidvin hældes ligeledes i skålen.

Tilsæt knust hvidløg og smag til med balsamico, citronsaft, salt og friskværnet peber.

Stilles i tildækkt køleskab til den er helt kold (ca. 1 - 2 timer).

Smages evt. yderligere til med salt og peber før servering.