Ris med lækker karry sovs

Ingredienser

  • Karry Sovsen:
  • 50g smør
  • 50g mel
  • 2-3 spiseskefulde Karry
  • 1 oksebullion
  • 3-4 karry eller basilikum
  • s blade
  • Ris:
  • 1dl Ris
  • 2dl Vand

Fremgangsmåde

Risen og vandet blandes, og sættes i kog. Når risen koger, skal det simre ved svag varme, og røres rundt i ny og næ.

Samtidig tager du smøret ned i en kaserolle, smelter det og tilsætter melet. Rører det godt rundt, hvorefter du stille og roligt tilsætter mælken, og rører godt rundt.

Bagefter koger du ca. 1½-2 dl vand, hælder det i en kob, tilsætter boulion terningen, og rører den ud.

Tilsæt så boulionen til sovsen, og evt. lidt salt og peper. Lad sovsen simre i 2 min.

Fordel risene i de 2 skåle, hæld sovsen i efter behag, rør rundt og pynt med nogle karry eller basilikum

s blade.