Æble gelé

Ingredienser

  • 3 kg. paradisæbler
  • 1 l vand
  • pr. liter siet saft:
  • 1 kg sukker
  • kornene af 1 stang vanille.

Fremgangsmåde

Æblerne skylles, skæres igennem nogle gange og kommes i en gryde med vandet. Koger under låg i 20 minutter, sies gennem en skoldet gelépose og måles.

Vanille røres i sammen med sukkeret. Det hele bringes i kog, rør de første par minutter, og når geleen koger, rør så ikke i den, men lade den koge kraftigt i nogle minutter. En gelé skal ikke koge for længe, så bliver den sej, men kog kraftigt i højst 5 minutter, sluk.

Lad skummet samle sig i fred, småskummer du, kommer skummet ned i geleen og den bliver uklar.

Når geleen er lidt afsvalet, bare 10 min., kan du nemt og fikst trække alt skummet bort på én gang.

Geleen hældes på glas, stillet koldt og tilbindes først, når geleen er stiv.

Billeder