Svinekam u/spæk i Römertopf

Ingredienser

  • 1 kg Svinekam u/spæk
  • Salt og Peber
  • 1 1/4 dl. vand
  • Smør/Margarine
  • Evt. Årstidens grøntsager
  • Evt. Salat og nye kartofler

Fremgangsmåde

HUSK først at lægge Romertopfen i vand 15-20 min.

Gnid stegen med salt og peber, og læg den i den gennemfugtede Romertopf, sammen med rensede og skårne grøntsager, f.eks gulerødder og blomkålsbuketter (kan også udelades og serv. med salat og nye kartofler)

Tilsæt vandet

Læg evt. et par Smør/margarineklatter på stegen.

Sættes i KOLD ovn og tændes på 250 grader (stærk varme)

Steger 1 1/4-1 1/2 time

Af skyen kan man evt jævne med maizena til en tykkere sovs, eller bare servere skyen som den er.

Serveres med grøntsager eller en god salat og nye kartofler.

Billeder