Hindbær roulade

Tilføjet af: sweetydk


Har du et billede af denne
opskrift? Tilføj det her!
Tilføjet: 1. maj 2004, 16:19
Portioner/styk: 1
Forberedelse: Ikke angivet
Tilberedning: Ikke angivet
Land: Danmark
Årstid:
Højtid:
Kategori: Fest, For studerende, Bagværk, Børn
Tidspunkt: Dessert, Hygge / romantik, Weekend, Mellemmåltid, Hygge
Vist: 4974 gange
Printet: 489 gange
Karakter: Ingen har stemt
Bruger kommentar: Ingen, Skriv ny

Ingredienser

Dej:
4 æg
1 tsk citronsaft
125 g (2½ dl) sigtet flormelis
65 g (godt 1 dl) mel
35 g (½ dl) kartoffelmel

Fyld:
200 g friske eller dybfrosene hindbær
2-3 spsk sukker
2 bl husblas
2½ dl piskefløde

Pynt:
2 spsk smeltet, usaltet smør
Sigtet flormelis


Fremgangsmåde

Tænd ovnen og indstil den på 200 grader. Lav af bagepapir en form på størrelse med deres bageplade. Kanten skal være 2-3 cm høj. Læg den på bagepladen. Del æggene. Pisk æggeblommerne med halvdelen ad den sigtede flormelis til luftig æggesnaps. Pisk hviderne med citronsaft og resten af flormelisen til en stiv marengmasse. Bland med let hånd og en dejskraber æggesnaps og marengsmasse. bland melet og rør det med let hånd i dejen. Rør mindst muligt. Hæld dejen i papirformen og sæt pladen midt i onen ved 200o i 10-15 min., til kagen er gylden og gennembagt. Læg et stykke bagepapir drysset med sukker klar på en bagerist. Vend kagen ud på bagepapiret, så snart den er bagt og fjern papirformen. Skær evt. hårde kanter af. Rul kagen let sammen med det sukkerdryssede papir. afkøler på bagerist. Grunden til den er, at man ikke kan flylde en varm roulade med flødeskum. Lader man kagen ligge udrullet, er den senere svær at rulle sammen.

Fyld:
Drys hindbær med sukker. Udblød husblas i koldt vand 5 min. Tryk vandet godt af husbladsen og smelt den over vandbad. Pisk fløden og rør den smeltede husblads i. Tilsæt hindbærrene og sæt fløden koldt til den er stiv. Rul kagen forsigtig ud og smør fyldet indeni. Rul rouladen sammen. Læg den på sammenføjningen og lg den i en dybfryser eller frostrum ca. 1 time. fløden bliver da let frosset, men ikke kagen. pensel ved serveringen rouladen med smeltet smør o drys den med sigtet flormelis.


Kommentar

Det er vigtigt at anvende usaltet smør, for ellers får rouladen en let saltet smag, som ikke passer til den. Man kan undlade at pynte den med flormelis eller overtrække den med glasur eller overtrækschokolade. Har kagen været dybfrossen, tages den ud af dybfryserren ½ 1 time før den skal spises. Drysses med flormelis efter dybfrysningen.


Skriv kommentar til opskriften

For at kun skrive en kommentar til denne opskrift, skal du være logget ind på food4u.dk

Er du allerede medlem kan du logge ind i menu Mit food4u.dk, er du ikke medlem, kan du blive det gratis her

 
Reklamér på food4u.dk | Information | Personlige data | Regler | Kontakt food4u.dk
Copyright © 2000 - 2017 kjoelbaek.dk