Scoresalat m/feta og oliven

Ingredienser

  • 1 kg bagekartofler eller samme mængde af kartofelbåde m skræl.
  • ½ dl olivenolie (til kartoflerne)
  • 2 spsk. citronsaft
  • 2 tsk. orengano
  • 400 gram peberfrugter (ca 300 gram) gul-rød-grøn
  • 2 spsk olivenolie til peberne
  • 2 til 3 fed hvidløg presset
  • salt-peber fra kværn
  • 50 gram sorte kalamataoliven
  • 75 gram fetaost gerne gedefeta
  • bredbladet persille

Fremgangsmåde

Kartoflerne halveres på langs og skæres i smalle både på den lange led.

De lægges i et ildfast fad og blandes med olie citronsaft salt peber og orengano.

Bages ved 250 grader til de er brune og møre. 30-40min.

Peberfrugterne gøres klar og skæres i tykke strimler.Bland dem med olie presset hvidløg, salt peber.bages i et ildfast fad 30 min samtidig med kartoflerne. de vendes undervejs-som ved kartoflerne.

Når begge dele er afkølet, vendes de forsigtigt i et fad, fetaen smuldres over og oliven samt bredbladet persille lægges på til sidst.