Ristaffel

Ingredienser

  • Krydret kylling:
  • 1 kylling (ca 1200 g)
  • 8 dl vand
  • 1 cm friskhakket ingefær
  • 1 finthakket fed hvidløg
  • 1 tsk karry
  • 1 tsk hel spidskommen
  • 1 spsk groft salt
  • 1 dåse flåede tomater
  • 3 løg i kvarter (300 g)
  • 3 peberfrugter i tykke stykker
  • 3 gulerødder i skrå skiver (300 g)
  • 2 spsk maizena
  • 1/2 dl koldt vand
  • Tilbehør :
  • kogte ris, 1 dl ristet kokos, 100 g saltet peanuts, mangochutney, kandiseret ingefær eller syltet ingefær (evt. begge dele), 2 æbler i terninger, en halv til en hel ananas i terninger, 2 bananer i skiver og 1 1/2 - 2 dl rosiner.
  • Mangochutney:
  • 1 mango skrællet og i terninger
  • 1 fed hvidløg
  • 1 cm. friskhakket ingefær
  • 1 dl vand
  • 1/2 dl hvidvinseddike
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 dl farin
  • Syltet ingefær:
  • 100 g ingefær i tynde skiver
  • 1 dl vand
  • 1/2 dl rødvinseddike
  • 4 spsk. sukker
  • Kandiserede ingefær:;
  • 100-125 g frisk ingefær
  • 1/2 dl vand
  • 1/2 dl sukker

Fremgangsmåde

Krydret kylling:

Skær gumpen af kyllingen.

Del kyllingen i to halve og derefter i kvarter.

Skær overlår fra underlår, skær vinge fra bryst (der er nu 8 stykker).

Fjern det meste af skindet ved at rykke det af.

Det er meget let, men lad det evt. blive på vingerne, hvor det er vanskeligt at fjerne.

Kom kyllingen i en gryde og tilsæt vandet.

Bring i kog.

Tilsæt ingefær, hvidløg, karry, spidskommen, salt og tomater.

Lad kyllingen simre i ca. 30 min. under låg.

Tilsæt løg, peberfrugt og gulerødder og kog videre i ca. 15 min. uden låg.

Udrør maizena i koldt vand og jævn retten.

Ristet kokos:

1 dl kokosmel ristes på en TØR pande, til det er lysebrunt.

Mangochutney:

Kom alle ingredienser i en lille gryde og kog i ca. 30 min. uden låg, til det begynder at tykne.

Kom chutneyen på glas og opbevar den i køleskabet.

Syltet ingefær:

Skræl ingefæren og skær den i papirtynde skiver.

Sukker, vand og eddike bringes i kog.

Ingefæren koges heri i 3 min.

Kom den syltede ingefær på glas og opbevar den i køleskabet.

Kandiserede ingefær (stærkt):

Skræl ingefæren og skær den i små terninger på ca. en halv x en halv cm.

Kom sukker og vand i en lille gryde og smelt sukkeret ved middelhøj varme, uden at koge.

Tilsæt ingefærterningerne og kog dem under låg i ca. 30 min.

Kom den kandiserede ingefær på glas.

Peanuts, æbelterninger, ananasterninger, bananskiver og rosiner anrettes i skåle.

Server evt. brød til.