Spaghetti bolognese

Ingredienser

  • 2 hakkede løg (200 g)
  • 1 hakket gulerod (100 g)
  • 2-3 fed knust hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 300-400 g hakket oksekød
  • 500 g purerede tomater (eller en dåse grofthakkede)
  • Ca. 2 dl oksebouillon
  • 1 lille ds. koncentreret tomatpuré, 70 g
  • 2 kviste timian (1 tsk tørret)
  • 5 kviste frisk oregano (1½ tsk tørret)
  • Salt og paber
  • 400 g spaghetti

Fremgangsmåde

Svits løg, guleroder og hvidløg i olie i en store pande/gryde et par minutter.

Tilsæt kødet og rør, til det har delt sig.

Tilsæt purerede tomater, bouillion og koncentreret tomatpuré.

Tilsæt timian, oregano, salt og peber.

Lad sovsen simre med låg ca. 20 min. og smag til.

Tag låget af gryden og lad sovsen koge lidt ind, hvis den virker vandet.

Kog spaghettien og lad den dryppe godt af.

Hæld den i et varmt serveringsfad og hæld sovsen over.