Rundstykker

Ingredienser

  • 50gr.gær
  • 3dl. vand
  • 500gr. hvedemel
  • 1 1/2 -2 tsk. salt
  • 1 spiseske olie
  • æg til pensling
  • evt. birkes lys/mørk

Fremgangsmåde

Lun vandet og opløs gæren deri.

Kom mel, salt og olie i og ælt dejen til den er glat og smidig.

Rul dejen til en pølse og skær 12-14 stk, der formes til rundstykker.

Sættes på en plade med bagepapir, og pensles med sammenpisket æg, og drysses evt. med birkes.

Bradepanden lægges over og stilles til hævning 35-40 min.

Bages på næstnederste rille i en forvarmet ovn på 200 grader 15-17 min.

lægges på rist og kommes lune i frysepose. kommes i fryser når de er helt kolde.

De frosne rundstykker varmes i en 200gr. varm ovn på midterste rille 15-16 min.

Billeder