Grøn sommersuppe, kold

Ingredienser

  • 1 pæn stor og meget moden avocado.
  • ½ agurk i små stykker.
  • 125 g. fine frosne ærter.
  • 1-2 fed hvidløg.
  • 2 spsk. olivenolie.
  • ½ l. hønse- eller grønsagsbouillon.
  • Saften af ½-1 citron.
  • Salt og friskkværnet peber.
  • Evt. 1 knsp chili.

Fremgangsmåde

Kog agurkestykkerne 3-4 min. i bouillon, tilsæt de frosne ærter og lad dem koge med et par min. Sæt gryden til side.

Kom avocadoen i blenderen sammen med hvidløg, olivenolie og lidt af bouillonen. Blend til det bliver helt moset ud to tilsæt restenn af bouillonen med ærter og agurk. Blend videre og smag godt til med citronsaft, salt og peber. Hæld suppen i en skål og stil den i køleskab, den skal serveres iskold.

Giv suppen et ekstra pift med en anelse chili.

Billeder