Brunsviger i Bradepande

Ingredienser

  • 500 g. mel.
  • 100 g. margarine.
  • 2 æg.
  • 2 spsk. sukker.
  • 40 g. gær.
  • ca. 2 dl. mælk.
  • 1 tsk. salt.
  • Fyld:
  • 100 g. margarine.
  • 150 g. lys farin.
  • 4 spsk. mælk.
  • 2 tsk. kanel.
  • Korender eller rosiner (kan undlades).

Fremgangsmåde

Gær opløses i den lune mælk sammen med margarinen i en skål.

Bland mel., sukker og salt i et fad og kom gærvæsken over.

Æggene piskes sammen og røres i dejen. Dejen blandes godt og æltes til den er smidig og blød uden at hænge i.

Fordeles i den bradepande beklædt med bagepapir eller smurt i margarine og hæver lunt i ca. 15 min.

Fyld:

Margarine og mælk varmes.

Opløs farin heri. Tilsæt kanel og hæld denne blanding over dejen i bradepanden.

Sættes i forvarmet oven ved 200 grader i ca. 20 min.