Familiebøf med hvidkål.

Ingredienser

  • Ca. 400-500 g. hvidkål.
  • 50 g. smør.
  • 2 kogte kolde kartoflter.
  • 200 g. hakket flæskekød.
  • 200 g. hakket oksekød.
  • Salt og friskkværnet peber.
  • Ca. 1½ dl. mælk eler kaffefløde.
  • Smør til stegning.

Fremgangsmåde

Kålen skæres i fine tynde strimler og selve stokken fjernes, hvorefter kålen letbrunes i et par omgange i en gryde i smør eller evt. røget stegefedt - hvis du har.

Efter 10 min. stegning tages kålen op. Imens røres farsen sammen: De kogte kartofler moses eller rives i det hakkede kød, der røres med salt, peber, mælk eller fløde. Så brunes ca. 50 g. smør i en dyb stegepande, og heri fordeles farsen, der trykkes med en ske eller paletkniv, og bøffen steger nu for rask varme, ryst panden og sørg for, at kødet ikke hænger fast. Efter ca. 5 min. stegning skæres bøffen ud i fire stykker, der så nemt kan vendes og steges på den anden side, evt. med lidt eksta smør.

Nu lægges kålen på farsen og fordeler den over hele bøffen, kom gerne lidt smørklatter ved eller ca. 1 dl. vamd me bouillonpulver. Fmilibøffen eftersteger under låg i 10-15 min, men pas på, at den ikke brænder på.

Billeder