Chokolade creme brulee

Ingredienser

  • 100gr.mørk bitter chokolade (god kvalitet m. min 60-70% kacao)
  • 4 dl piskefløde
  • kornene af en vanillestang
  • 100 gr. flormelis
  • 5 æggeblommer ( PASTEURISEREDE )
  • ca. 175 gr. rørsukker

Fremgangsmåde

Chokoladen hakkes fint, og smeltes sammen med fløden forsigtigt i en gryde over vandbad, ved ikke for kraftig varme.

Bland vanillekorn, flormelis og æggeblommerne, og pisk det rigtig godt til en god luftig æggemasse.

Bland æggemassen med den smeltede chokolademasse under omrøring.

Varm blandingen forsigtig op til ca.75-80 gr. (må ikke koge), under stadig omrøring.

Hældes i små ovnfaste portionsforme, og stilles i køleskab ca. 3 timer.

Ved servering: strø rørsukker i et jævnt lag over chokoladecremen, sæt formene lige under ovnens grilelemrnt i ca. 2-3 min., til sukkeret er smeltet og varmt, så det bobler. Serveres straks

Billeder