Italiensk hakkesteg

Ingredienser

  • Ca. 1 kg. hakket flæskesmåkød
  • 3 tsk. salt
  • 1 tsk. peber
  • 1 æg
  • 1 fed fintkakket eller presset hvidløg
  • 3-4 spsk rasp
  • 2 dl. fløde
  • 1 rød peberfrugt
  • 10 grønne oliven u. sten
  • 6-8 tynde skiver bacon
  • Sauce:
  • 1 dl. bouillon
  • 2 dl. fløde
  • 2 dl. tomatpure

Fremgangsmåde

Det hakkede kød røres sammen med ovennævnte ingredienser med undtagelse af bacon.

Farsen formes som en aflang steg, og kommes i en ikke for stor smurt bradepande.

Baconskiverne lægges på tværs henover stegen.

Sættes i en varm ovn ved 200 gr.

1 dl. bouillon hældes ved efter ca. 20- 25 min.

Steger videre ca.30-40 min.

Sauce:

Stegebouillonen sies over i en lille gryde, og tilsættes fløde og tomatpure, koger igennem og smages til (kan evt. jævnes med lidt maizena rørt ud i mælk, hvis man syntes den er for tynd)

Billeder