Østershattesuppe

Ingredienser

  • 1 pillet finthakket løg
  • 2 spsk. Smør / olie
  • 1 spsk. Mel
  • 1 l. hønsebouillon / grøntsagsbouillon
  • 300 g. østershatte
  • 2 spsk. Smør / olie
  • 1 spsk. Citronsaft
  • 2 dl. fløde
  • ½ dl. groft skåret dild
  • ½ dl. groft skåret persille
  • salt og peber
  • Forårsløg
  • Ristet bacon i tern

Fremgangsmåde

Svits løg i en gryde med smør/olie. Drys mel over og tilsæt bouillon. Suppen koges op.

Imens deles østershattene i stokke og hoveder. Stokkenes hakkes og tilsættes suppen. De koger med ca. 8-10 min.

Østeshatte-hovederne strimles og ristes til de er gyldne, hvorefter der hældes citronsaft over.

De ristede svampe blandes i suppen, med fløde og krydderurter. Lad suppen snurre 5 min. Smages til med salt og peber.

Serveres med flute, ristede bacontern og forårsløg i ringe.

Billeder