Kanelsnegle

Ingredienser

  • 100 g. smør.
  • 5 dl. letmælk.
  • 50 g. gær.
  • 1 tsk. salt.
  • 1 dl. sukker.
  • 1 tsk. stødt kardemomme.
  • 1 letpisket æg.
  • ca. 800 g. hvedemel.
  • Kanelfyld:
  • 150 g. bødt smør.
  • 1½ dl. sukker.
  • 3 tsk. kanel.
  • 1 æg til pensling.
  • Perlesukker.

Fremgangsmåde

Margarine smeltes i en gryde, og mælken hældes på.

Når mælkebalndingen er lunken, hældes den op i en bageskål og gæren smuldres i.

Krydderier og æg tilsættes.

Melet røres i lidt efter lidt. Dejen æltes godt.

Dejen hæver tildækket i 30 min.

Dejen rulles ud til en stor firkant 30 X 45 cm.

Kanelfyldet røres sammen og smøres på. Dejen rulles sammen som en roulade fra den lange ende.

Rouladen skæres i 14 lige store skiver.

Skiverne lægges på 2 bageplader med bagepapir. og efter hæver under et klæde i ca. 20 min.

Sneglene pensles med æg og drysses med perlesukker.

Bages ca. 10 min. midt i ovnen ved 225 grader.

Snglene afkøles under et klæde.