Afrikansk fad.

Ingredienser

  • 1 1/4 dl. lunken mælk.
  • 25 g. franskbrødskrumme.
  • 1 løg.
  • 25 g. margarine
  • 10 g. smuttede mandler.
  • 10 stk. udblødte abrikoser.
  • 1 tsk. karry.
  • 1 tsk. salt.
  • Friskkværnet peber.
  • 2 æg.
  • 4 laurbærblade.
  • 250 g. hakket Oksekød.
  • Saften af en citron.

Fremgangsmåde

Mælken hældes over brødet. Lad det trække.

Løget hakkes groft og svitses.

Tag brødet op af mælken, knug det og smuldr det i gryden til løget. Gem mælken.

Mandlerne hakkes groft.

Abrikoserne skæres i strimler og begge dele kommes i gryden.

Tilsæt kødet, salt frikskværnet peber og citronsaft, samt et sammenpisket æg.

Varm blandingen igennem uder omrøring og hæld det i et smurt ovnfast fad.

Pisk mælken sammen med det andet æg og hækd blandingen over retten. Stik laurbærbladene i.

Lad retten mørne og stivne i ovnen på nederste rille ved 180 grader i ca. 30 min.

Servéres med gule ris og salat.

(Gule ris: ris koges med safran eller gurgemeje).