Japansk fondue

Ingredienser

  • 400 g oksefilet
  • 200 g tørrede shiitake-svampe
  • 250 g kinakål
  • 200 g glasnudler
  • 200 g champignon
  • 150 g japanræddike (kinaradise)
  • 200 g frisk spinat
  • 1 dl friskpresset citronsaft
  • 1/2 dl soyasauce
  • 2 forårsløg
  • 4 tsk sesamfrø
  • 1 tsk sukker
  • 1 strøgen spsk. miso
  • 2 tsk sød risvin el. sherry
  • 1 tsk æblevineddike
  • 1 spsk colmans sennepspulver
  • 1 1/2 liter hønsebouillon

Fremgangsmåde

Læg oksekødet 2-3 timer i fryseren. hæld kogende vand over shiitake-svampene og lad dem stå 1/2 time.

Rens og skyld kinakålen og skær den i strimler. hæld kogende vand over glasnudlerne og lad dem stå i 5 minutter. skyl svampene og skær dem i små stykker. skræl japanræddiken. skær 100 g af den i fine strimler riv resten fint og kom det i en lille skål. skyld spinaten og lad den dryppe tør i en sigte.

Hæld nudlerne til afdrypning i en sigte og klip dem i mindre stykker. anret nudler og grønsager på et fad.

Bland citronsaft, soyasauce og 1/2 dl vand og kom det i en lille skål.

Rens forårsløg, skær dem i tyde stykker og kom dem i en lille skål.

Rist sesamfrøene på en tør pande ved jævn varme og stød dem i en morter. tilsæt sukker, eddike og sennepspulver og rør det sammen. kom det i en lille skål.

Skær kødet i ganske tynde stiver med en skarp kniv. læg skiverne på et fad.

Varm bouillonen op i en lav gryde og sæt den på rachauden. bland efter smag og lyst grønsager, svampe, nudler og kød i små fonduesigter og dyp dem i den varme bouillon. spises med to slags saucer samt reven japanræddike og forårsløg.