Hjemmelavet krydderfedt og fedtegrever

Ingredienser

  • 500 g. spæk.
  • 1 stort zitauerløg.
  • 1 madæble.
  • 1 tsk. timian.
  • 1 knivspids det 3. krydderi.
  • Salt og friskkværnet hvid peber.

Fremgangsmåde

Tag to gryder frem og et dørslag - si-.

Spæk skæres i små tern, og smeltes ved svag varme.

Løg skæres i skiver.

Æblet skrældes og skæres i tynde både eller rives.

Når noget af spækken er smeltes holdes den gennem dørslaget over i den anden gryde, som stilles på en kogeplade på 1, spækket kommes tilbage i den første gryde og smelter videre.

Løg og æbler kommes i det smeltede fedt sammen med timian og salt og peber, og det 3. krydderi.

Når der er mere smeltet spæk kommes det gennem dørslaget i den anden gryde osv.

Når de små spækterninger er næsten sprøde, kommes de over på køkkenrulle, til afdrypning. kom salt på og evt. lidt 3. krydderi.... Her er fedtegreverne.

Når fedt har stået lidt ved svag varme hældes det gennem dørslaget op i en skål eller flere, afkøles og stilles i køleskab........Her er hjemmelavet fedt.