Burgerboller

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 3 dl lunken mælk
  • 1 æg ca. 7 dl hvedemel
  • 1 dl knækket hvede
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • Pynt:
  • Sesamfrø

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i den lune mælk og ælt de øvrige ingredienser i. lad dejen hæve tildækket 30 minutter. rul den ud til en pølse og del den i 10-12 lige store stykker. tril stykkerne til boller, rul dem i sesamfrø og sæt dem til hævning på bageplader i ca 10 minutter. læg et stykke bagepapir over bollerne, læg pres på (f. eks. en bageplade) og lad dem yderligere hæve 20 minutter, før de bages ved 220 grader i ca. 10 minutter(med pres de første 5 minutter). lad bollerne afkøle på en rist. skal de fryses, pakkes de i plastposer mens de endnu er lidt lune.

Billeder