Amerikanske pandekager med blåbær

Ingredienser

  • 2 æg
  • 21/2 dl mælk eller kærnemælk
  • 11/2 tsk bagepulver
  • 2 spsk sukker
  • 21/2 dl mel
  • 1/2 tsk salt
  • fintrevet skal af 1/2 citron
  • smør til bagning
  • Tilbehør:
  • 300 g blåbær
  • ahornsirup

Fremgangsmåde

Æggene deles. Æggeblommerne piskes grundigt med kærnemælk og citronskal. Melet blandes med bagepulver. Mel, sukker og salt sigtes ned i mælkeblandingen. Rør grundigt, men ikke for længe. Æggehviderne piskes stive og vendes i dejen. Lad gerne dejen hvile et kvarters tid i køleskabet.

Varm en god tykbundet pande op. Smelt en god klat smør og bag små tykke pandekager,- der bør kunne være ca. 3 på panden ad gangen.

Pandekagerne skal bages i smør og der skal ikke spares! Hold de færdige pandekager varme i ovnen ved 100 grader, mens portionen bages færdig.

De serveres lune med ahornsirup og blåbær.

Billeder