Blommetærte

Ingredienser

  • Dej:
  • 250 g hvedemel
  • 125 g smør
  • 100 g sukker
  • 1 tsk. vanille
  • 1 æggeblomme
  • Fyld:
  • 500 g modne blommer
  • 1 æggehvide
  • 75 g sukker
  • Tilbehør:
  • piskefløde

Fremgangsmåde

Dej: Smuldr smørret i melet, tilsæt sukker og vanille og saml dejen med æggeblommen.

Fordel dejen i en smurt tærte- eller springform og stil den koldt, mens fyldet tilberedes.

Fyld: Blommerne halveres, udstenes og skæres i mindre stykker. Kog blommerne ved svag varme i ca. 10 min., til en kompot. Smag til med lidt sukker.

Pisk æggehviden stiv og pisk sukkeret i. Fordel æggehvideskummet på dejbunden og læg blommekompotten over. Bag tærten ved 175 grader i 20-25 min.

Server tærten lun med flødeskum.

Billeder