Blåbær Cheesecake

Tilføjet af: Muggi_mt


Har du et billede af denne
opskrift? Tilføj det her!
Tilføjet: 17. feb 2010, 18:51
Portioner/styk: 1
Forberedelse:
Tilberedning:
Land: Danmark
Årstid: Sommer, Efterår, Vinter, Forår
Højtid: Jul, Nytår, Fødselsdag, Valentines, Sankt Hans, Bryllup, Børnefødselsdag
Kategori: Bagværk
Tidspunkt: Dessert, Hygge / romantik, Hygge
Vist: 2049 gange
Printet: 39 gange
Karakter: Ingen har stemt
Bruger kommentar: Ingen, Skriv ny

Ingredienser

Bund:
75 gram smør
200 gram knuste Digestivekiks

Ostefyld:
2 store æg
400 gram flødeost naturel ( Den må ikke være for cremet)
100 gram sukker
1½ tsk vanillesukker

Fyld:
100 gram blåbær
50 gram sukker
½ tsk vanillesukker
4½ dl creme fraiche 38

Olie til at pensle form med

Blåbærsauce:
250 gram frosne blåbær
50 gram sukker
8 spsk vand
2-3 tsk Maizena


Annonce:


Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 190 grader. Pensl en springform med olie. Smelt smørret i en gryde ved lav varme, og rør kiksekrummerne i og fordel massen i formen.

Kom flødeost, æg og 100 gram af sukkeret samt 1½ tsk vanillesukker i en blender. Hæld massen ud over kiksebunden og glat overfladen. Bag i 20 minutter eller til kagen er stivnet.

Tag den ud af ovnen og lad den køle af i 20 minutter. Lad ovnen være tændt.

Fordel blåbærene over bunden. Bland cremefraiche med resten af sukkeret og vanillesukkeret. Hæld det ud over kagen. Stil kagen tilbage i ovnen i 10 minutter.

Lad kagen køle lidt af og stil den derefter i køleskabet i mindst 8 timer.

Blend blåbærrene. Kom sukkeret i en gryde sammen med halvdelen af vandet over lav varme og rør
til sukkeret er opløst.

Skru op for varmen, tilsæt blåbærrene, læg låg på og kog det i gennem i et
par minutter. Skru ned for varmen og lad det småsimre.

Rør Maizenaen sammen med resten af vandet og rør det i lidt af gangen til det får en passende tyktflydende konsistens. (Saucen vil tykne yderligere, mens den køler af)

Tag kagen ud af formen, hæld saucen over. Stil kagen tilbage i køleskabet og lad den trække i en times tid.


Skriv kommentar til opskriften

For at kun skrive en kommentar til denne opskrift, skal du være logget ind på food4u.dk

Er du allerede medlem kan du logge ind i menu Mit food4u.dk, er du ikke medlem, kan du blive det gratis her

 
Reklamér på food4u.dk | Information | Personlige data | Regler | Kontakt food4u.dk
Copyright © 2000 - 2014 kjoelbaek.dk